11 april 2014 - Prettig weekend gewenst!


Beste oldtimerliefhebber,


Uitstel betaling
De Belastingdienst heeft de eerste rekeningen verstuurd voor oldtimers die in aanmerking komen voor de overgangsregeling, het kwarttarief (max. € 120). In veel van deze brieven staat een uiterste betaaldatum van 19 april 2014. Deze uiterste betaaldatum is opgeschoven naar 1 mei 2014. Deze mededeling is te horen via de Belastingtelefoon Auto. Voor uw gemak hebben wij dit opgenomen. U kunt dit hier terugluisteren.

Bezwaarschrift overgangsregeling
Wij ontvingen enkele negatieve berichtgevingen over het bezwaar indienen bij de overgangsregeling. Om alle wilde indianenverhalen uit de wereld te helpen, wanneer u een rekening ontvangt voor de overgangsregeling is het wel mogelijk bezwaar te maken tegen de betaling van de overgangsregeling. Let op, u kunt pas gebruik maken van de  bezwaren generator nadat u de rekening heeft betaald. Het bezwaarschrift moet aangetekend worden opgestuurd naar de Belastingdienst.

Bezwaren generator
Wouter van Embden legt in een interview nogmaals uit wat de nut en noodzaak is van het indienen van het bezwaarschrift. Alle informatie omtrent het bezwaar maken kunt u vanaf nu niet alleen terug lezen op onze website maar ook terug kijken in dit interview.

Prettig weekend!

Met vriendelijke groet,

Wouter van Embden,
Namens Team VrijstellingOldtimer

 

Uitstel betaling

Reeds heeft de Belastingdienst de eerste rekeningen verstuurd voor oldtimers die in aanmerking komen voor de overgangsregeling, het kwarttarief (max. € 120). In veel van deze brieven staat een uiterste betaaldatum van 19 april 2014. Deze uiterste betaaldatum is opgeschoven naar 1 mei 2014. Deze mededeling is te horen via de Belastingtelefoon Auto. Voor uw gemak hebben wij dit opgenomen en kunt u dit terug luisteren in onderstaand videofragment.Gastank oldtimers massaal op schroothoop 

Duizenden bezitters van oldtimers hebben de afgelopen maanden de lpg-installatie uit hun auto laten verwijderen, om te voorkomen dat ze de volle mep aan wegenbelasting moeten betalen. Dat blijkt woensdag uit cijfers van de instantie voor het wegverkeer RDW.

In de eerste 3 maanden van dit jaar werden in totaal 2980 auto's omgebouwd van lpg naar benzine, vergeleken met 135 in dezelfde periode een jaar eerder. In de maand december van vorig jaar werd de gastank uit 936 voertuigen verwijderd, tegen 36 een jaar eerder.

De cijfers hebben betrekking op auto's van alle bouwjaren. ,,Maar zonder twijfel is deze toename veroorzaakt door oldtimers'', zegt een woordvoerder van de RDW.

Volgens de nieuwe fiscale regels voor oldtimers, die 1 januari zijn ingegaan, geldt een vrijstelling van wegenbelasting pas bij auto's van 40 jaar of ouder. Tussen de 26 en 40 jaar geldt voor benzineauto's een overgangsregime met een maximaal tarief van 120 euro per jaar. Voor auto's die op lpg of diesel rijden, moet voortaan het volledige tarief betaald worden aan wegenbelasting totdat het voertuig 40 jaar is.


Bron: ANP

Bezwaar maken, Wouter van Embden legt uitStichting Autobelangen heeft een bezwaren generator ontwikkeld. Met behulp van het bezwaarschrift kan bezwaar gemaakt worden tegen de betaling van de rekening. In het bovenstaande videofragment legt Wouter van Embden het nut en de noodzaak uit van het bezwaarschrift.

7 april 2014 - Leuker kunnen we het niet maken...


Beste oldtimerliefhebber,


Rekening overgangsregeling

Afgelopen zaterdag 5 april vielen de eerste rekeningen op de deurmat t.b.v. de zogenaamde overgangsregeling, het kwarttarief (max. € 120). Aanvankelijk zouden deze medio maart '14 verstuurd worden, maar door omstandigheden heeft dit kennelijk enige vertraging mogen oplopen... Heeft u ook zo'n rekening ontvangen of krijgt u deze nog? Wij adviseren om na het betalen van deze rekening bezwaar te maken tegen deze rekening. Dit kan m.b.v. onze bezwarengenerator.

Wanneer u gebruik wenst te maken van de overgangsregeling adviseren wij om de betalingstermijn nauwlettend in de gaten te houden. Want, 'Als u niet tijdig, onvoldoende of helemaal niet betaalt, komt u niet in aanmerking voor de overgangsregeling voor oldtimers', aldus de berichtgeving op de rekening van de overgangsregeling. Tevens loopt u bij te laat betalen het risico dat uw bezwaar afgewezen wordt.

Bezwaren generator
Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de bezwarengenerator. Zo ontwikkelen wij een update, hierbij hoeft u bij een tweede (en daaropvolgende) rekening niet meer het hele proces opnieuw te doorlopen maar kunt u het bestaande bezwaarschrift aanpassen voor een nieuwe rekening. Immers, wanneer u een tweede of daaropvolgende rekening ontvangt adviseren wij eveneens om bezwaar in te dienen tegen deze rekening. Ook wordt het mogelijk om achteraf zelf een wijziging aan te brengen in uw bezwaarschrift wanneer u erachter komt dat er een (schoonheids) foutje ingeslopen is. Dit alles om het voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken. Tenslotte: ''Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker...''.

Daarbij worden de voertuigcategorieën bus, camper en motor meegenomen in de update. Verwachting is dat dit in afzienbare tijd operationeel is, vanzelfsprekend ontvangt u hier een berichtgeving over. Tot slot mag gemeld worden dat personenvoertuigen op benzine, gebruik makend van de overgangsregeling, vanaf heden ook gebruik kunnen maken van de bezwarengenerator.

Autoweek Journaal
Maandag 31 maart was ondergetekende te gast bij het Autoweek Journaal. Dit journaal willen wij graag onder uw aandacht brengen. Het video fragment kunt u hier terug bekijken.

Rechtszaak
Regelmatig ontvangen wij reacties, vragen en onduidelijkheden omtrent de rechtszaak. De rechtszaak wordt achter de schermen tot in detail voorbereid door onze advocaat, prof. mr. Barkhuysen. Recentelijk heeft Stichting Autobelangen de opdracht gegeven om de dagvaardiging te versturen. Wanneer er meer informatie vrijgegeven kan worden hoort u dit uiteraard van ons!

Wij laten het er niet bij zitten en strijden voort!

Met vriendelijke groet,

Wouter van Embden,
Namens Team VrijstellingOldtimer

 

VrijstellingOldtimer te gast bij Autoweek Journaal 31 maart 2014Wiebes geeft geen gehoor


Zoals reeds eerder gemeld hebben wij getracht contacten te leggen met de nieuwe Staatsecretaris, Eric Wiebes. Helaas heeft deze poging weinig, beter gezegd, niets opgeleverd. Eric Wiebes heeft ons voorstel tot een overleg dan ook verworpen. Dit betekent dat wij de onze advocaat groen licht gegeven hebben om zo spoedig mogelijk de dagvaarding te versturen.

Metro bericht: Ineens verdacht veel oldtimers verdwenen - Schade-experts vermoeden fraude


Schade-experts, die namens verzekeringsmaatschappijen onderzoek doen naar diefstallen en verdachte schades, vermoeden fraude. "We hebben al enkele oplichters ontmaskerd, maar het is natuurlijk moeilijk om te bewijzen dat een auto door de eigenaar zelf in brand is gestoken, bewust total-loss gereden of dat -ie 'm heeft laten verdwijnen," zegt een expert die van zijn werkgever niet met zijn naam in de krant mag. "Maar we stellen wel degelijk onderzoeken in."

Leer verder op http://www.metronieuws.nl/nieuws/ineens-verdacht-veel-oldtimers-verdwenen-schade-experts-vermoeden-fraude/SrZncd!rSfMHBhC6IC6o/

Dit toont maar weer eens aan wat de schade is voor voor oldtimerbezitters, blijkbaar zijn veel oldtimers nog maar een kwart waard van de recente taxatie. Wij zoeken dit verder voor u uit bij de Stichting Aanpak Voertuigencriminaliteit.

Wouter van Embden, 05-03-2014

Bezwaren generator online


De afgelopen weken is de bezwaren generator uitbundig en veelvuldig getest. Inmiddels hebben al vele honderden donateurs van de rechtszaak deze met succes ingevuld. Indien u donateur bent kunt u gebruik maken van de online bezwaren generator met uw e-mailadres.

Er zijn echter wel enkele voorwaarden aan verbonden. U kunt alleen gebruik maken van de bezwaren generator indien:
- Uw voertuig uit bouwjaar 1974 t/m 1987 afkomstig is.
- Uw voertuig rijdt op diesel of LPG (voertuigen met benzine kunnen vooralsnog geen bezwaar maken aangezien deze nog geen rekening hebben ontvangen, deze rekeningen worden eind maart '14 verstuurd, aldus de Belastingdienst).
- U heeft uw rekening voor motorrijtuigenbelasting (MRB) ontvangen en betaald.

Vanaf heden is het eveneens mogelijk om gebruik te maken van deze bezwaren generator indien u de MRB rekening betaald heeft met een automatische incasso. Op het moment dat de MRB rekening betaald is, daadwerkelijk het geld afgschreven is van uw bankrekening, heeft u stipt 6 weken de tijd om bezwaar te maken tegen deze rekening.

Dagelijks krijgen we ook vele vragen van mensen die hun voertuig geschorst hebben, vaak al lange tijd i.v.m. restauratieprojecten. Helaas is het niet mogelijk om bezwaar te maken wanneer het voertuig geschorst is, immers u ontvangt ook geen rekening. Indien u er toch voor kiest om bezwaar te maken dient u het voertuig te ontheffen van de schorsing. Graag wijs ik u op enkele belangrijke aandachtspunten alvorens u deze keuze overweegt. Mocht u door de schorsing geen bezwaar in kunnen dienen worden uw belangen echter wel meegenomen in de rechtszaak.

Indien alles goed verloopt dan zullen wij de bezwaren generator binnenkort voor iedereen openstellen.

Artikel Telegraaf Oldtimerloket Belastingdienst


Op 11 februari 2014 publiceerde de Telegraaf onderstaand artikel inzake de mogelijke storvloed aan bezwaarschriften die ingediend zullen worden door oldtimerbezitters.

Toelichting: het is niet zo dat de Belastingdienst een apart loket opent. Om de brieven die middels onze bezwaren-generator gemaakt zullen worden goede banen te leiden, heeft de Belastingdienst een postvak gereserveerd waar onze brieven in terecht zullen komen. Wij hebben een directe ingang bij de Belastingdienst met wie wij dergelijke zaken afstemmen. Wij benadrukken dat de samenwerking tussen de Belastingdienst en ons goed verloopt. Het zijn de politici die hebben besloten om oldtimers te belasten, de Belastingdienst voert enkel de wet uit.

More Articles...

 1. Weekers stapt op
 2. See you in court!
 3. We zijn er bijna!
 4. Autobelangen daagt Staat
 5. Oldtimers op weg naar Den Haag
 6. Protest?
 7. Open brief
 8. Belastingplan aangenomen door Tweede Kamer
 9. Vervolg Plenair Debat
 10. Plenair debat
 11. Behandeling Belastingplan 2014
 12. Overleg Belastingplan 2014
 13. Uitreiking petitie
 14. KAMERVRAGEN
 15. Op Daily Channel TV
 16. VrijstellingOldtimer bij Nationale Autoshow
 17. Autoweek journaal 27 september 2013
 18. VrijstellingOldtimer in Tweede Kamer
 19. Ministerie van financien blijft in gebreke
 20. Motivatie aangepast, maatregel ongewijzigd
 21. CPB weigert inzage
 22. Wederom goed gesprek met FEHAC
 23. Raad van State kritisch over overgangsregeling benzineklassieker
 24. Oldtimerregeling onduidelijk en moeilijk uitvoerbaar
 25. 40-jaar compromis uitgewerkt in belastingplan 2014
 26. 40 jaar compromis van de baan?
 27. Ministerie van Financiën beantwoordt Kamervragen Bashir
 28. Oldtimerparagraaf in regeerakkoord heeft drijfzand als fundament
 29. Constructief overleg met FEHAC
 30. VrijstellingOldtimer derde maal in Autoweek Journaal
 31. VrijstellingOldtimer schakelt topadvocaat in
 32. Groei aantal oldtimers zakt in
 33. VrijstellingOldtimer in gesprek met Kampeerautoclub Dubbellucht
 34. Dubbellucht hard getroffen
 35. Den Haag kan nu echt niet meer om MRB vrijstelling heen
 36. Autoweek: Stichting Autobelangen vecht door
 37. Wederom in Autoweek journaal
 38. Constructief gesprek in Eerste Kamer
 39. VrijstellingOldtimer bij KRO
 40. Grote meerderheid oldtimers getroffen
 41. Good vibrations!
 42. Moties Bashir verworpen
 43. VrijstellingOldtimer bij Autoweek journaal
 44. Maria Pels bij AT5
 45. Vrijstellingoldtimer in Tweedekamer
 46. Alsnog akkoord
 47. Vrijstellingoldtimer bij Kamercommissie
 48. Overleg MISLUKT
 49. Telegraaf: Financiën aan het woord
 50. Kritiek FEHAC op PBL