Oldtimer-eigenaren zorgen voor drukte bij fiscus

Boze oldtimereigenaren overstelpen de fiscus met protesten tegen de belastingverhoging op oude automobielen. De afgelopen maanden zijn zo'n 16.000 bezwaarschriften, brieven en klachten binnengekomen, meldt het AD. 17 ambtenaren zijn fulltime aan het werk om ze allemaal af te handelen. Wanneer er meer duidelijkheid is hoe men in aanmerking kan komen voor deze mondelinge toelichting, de tips ter voorbereiding en over de gedateerde datum zullen we u hier spoedig over berichten.

Lees hier het volledige artikel.


Nb. de genoemde kosten (€ 50) voor het indienen van een bezwaarschrift in bovenstaand artikel zijn volledig onjuist, er wordt slechts een vrijblijvende bijdrage gevraagd.

30 juni 2014 - Bezwaar maken, het werkt!


Beste oldtimerliefhebber,


De vele duizenden bezwaarschriften en beroepschriften hebben hun werk gedaan! Onze generator en uw inzet hebben dit succes gemaakt. De stroom van bezwaren en beroepen hebben geleid tot gesprekken met de belastingdienst.

Goed gesprek belastingdienst
Zoals aangekondigd waren wij afgelopen vrijdag met onze advocaten bij de belastingdienst. Hier hebben wij een prima gesprek gehad met een zeer goed resultaat. Deze week worden de afspraken op papier gezet. Zodra de afspraken definitief zijn, hoort u direct van ons! 


Wat betekent dit nu voor u?
Eén ding is zeker: als u het niet eens bent met de nieuwe MRB regeling, dan moet u bezwaar maken  hiertegen. Alleen dan kunt u later profiteren van een eventuele positieve uitspraak van onze processen. Dit geldt niet voor eigenaars van geschorste voertuigen, die hoeven (en kunnen) geen bezwaar maken, maar profiteren ook van een eventuele gunstige uitspraak.

Meer informatie volgt op zo kort mogelijke termijn.

Pro forma beroep
Inmiddels hebben honderden mensen alweer beroep aangetekend bij de rechtbank tegen de afwijzing op bezwaar. Zeker 95% van deze beroepschriften is gemaakt middels onze generator, wederom een prachtig resultaat. Let op: alleen indien uw termijn voor het instellen van beroep bijna vervalt, dient u een pro forma beroep aan te tekenen. De exacte termijn kunt u vinden in de afwijzing op bezwaar. Mocht u nog ruim de tijd hebben voor het instellen van beroep, wacht dan nog even met het instellen van beroep, want waarschijnlijk kunnen wij de afspraken zo maken met de belastingdienst, dat u geen beroep meer hoeft in te stellen, dat bespaart u moeite EN kosten.

Wij vechten door, toch?
U ziet, oud staatssecretaris Weekers stond ons niet toe om gebruik te maken van de wettelijke regeling massaal bezwaar, wat ons veel tijd en geld bespaard zou hebben. Hij deed dit om ons te demotiveren en onze strijd op te geven. Dat deden wij niet en daarom hebben wij nu succes. Wij gaan dus gewoon door met de strijd!

Met vriendelijke groet,

Wouter van Embden,
Namens Team VrijstellingOldtimer

 

25 juni 2014 - Ministerie overstag en oproep


Beste oldtimerliefhebber,


Massaal beroep, het komtan!
Duizenden oldtimerbezitters hebben met behulp van onze bezwarengenerator individueel bezwaar gemaakt tegen hun MRB rekening. Dat moest inderdaad individueel omdat voormalig Staatssecretaris Frans Weekers besloot dat wij geen gebruik mochten maken van de wettelijke regeling 'massaal bezwaar'. Dit was wederom een poging om ons murw te beuken. Maar, u liet het daar, samen met ons, niet bij zitten. De belastingdienst zit ondertussen zwaar in haar maag met de hoeveelheid werk die dat heeft opgeleverd en dat was precies de bedoeling. Natuurlijk werden onze bezwaren afgewezen, het was immers de belastingdienst die zichzelf controleerde (als de slager die zijn eigen vlees keurt). De volgende stap was het aantekenen van beroep en dan kijkt een onafhankelijke rechter naar de zaak. Dat hebben ondertussen zoveel mensen gedaan dat het Ministerie van Financiën, nu alsnog, een vorm van 'massaal beroep' wil afspreken met ons! Dit is goed nieuws, want dan hoeft u niet zelf naar de rechter, onze advocaat zal proefprocessen gaan voeren die bindend zijn voor iedereen die mee doet aan de beroepsprocedure. Aanstaande vrijdag spreken wij met de belastingdienst en onze advocaat over de opzet daarvan. Wij zullen ervoor pleiten dat het maken van bezwaar en het instellen van beroep gemakkelijker gaat dan nu. Voor nu is het goed nieuws dat wij met zijn allen in staat zijn geweest om dit te bereiken! Over wat dit allemaal betekent voor u, hoort u zodra wij afspraken met de belastingdienst gemaakt hebben.

Verzoek tot uitstel van beroep
Zoals gezegd hebben velen van u hebben beroep aangetekend tegen de afwijzing van het bezwaarschrift. Dank daarvoor en blijf dit vooral doen! Met de nieuwe ontwikkelingen in het vooruitzicht is het van belang dat wanneer u beroep heeft ingediend, u zelf nu ook een verzoek om uitstel indient, zodat u zelf niet naar de rechter hoeft te gaan. Hiertoe hebben wij een brief opgesteld die u binnen enkele dagen kunt downloaden via onze generator. Let op: alleen diegene die beroep hebben aangetekend zullen daarvoor, binnen enkele dagen,een aparte nieuwsbrief ontvangen. Gezien de lopende gesprekken met de belastingdienst inzake proefprocessen, zullen wij de rechtbanken verzoeken om uitstel voor de beroepszaak te verlenen.

OPROEP
Wij krijgen veel telefoontjes van mensen die te laat of geen reactie krijgen van de belastingdienst op het bezwaarschrift. Voor de goede orde even de procedure: u dient uw bezwaarschrift aangetekend te versturen. Vervolgens moet de belastingdienst altijd een ontvangstbevestiging versturen (hiervoor staat geen specifieke termijn). Daarna moet de belastingdienst binnen 6 weken na ontvangst van uw bezwaarschrift een beslissing nemen over uw bezwaar. In de praktijk gaat er veel verkeerd. Langs deze weg doen wij een oproep aan iedereen die bezwaar heeft aangetekend en niet binnen zes weken een besluit op bezwaar heeft gekregen. Zou u zo vriendelijk willen zijn om uw ingescande bezwaarschrift en uw ingescande bewijs van aangetekend versturen naar ons willen mailen op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Wij zullen de zaken verzamelen en daarover contact opnemen met de belastingdienst en eventueel zwaardere middelen inzetten. 

Kosten lopen verder op, uw steun blijft noodzakelijk!
De bezwarengenerator, beroepschriftgenerator en de proefprocessen, het kost allemaal veel geld. Alleen met uw steun kunnen wij dit doen, blijft u ons steunen? Wij werken keihard voor u door!

https://www.vrijstellingoldtimer.nl/doneren

Column Telegraaf
Afgelopen vrijdag stond er in Telegraaf een special over de oldtimer als belegging. Men had mij gevraagd een column te schrijven hierover, rechts hiervan treft u deze column.

Met vriendelijke groet,

Wouter van Embden,
Namens Team VrijstellingOldtimer

 

Oldtimers massaal ontdaan van lpg-installatie


Maandag 9 juni, steeds meer eigenaren van oldtimers laten de lpg-installatie uit hun auto halen zodat ze minder belasting hoeven te betalen. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst Wegverkeer (RDW). In enkele jaren tijd is het aantal voertuigen dat van de installatie werd ontdaan, ruimschoots verviervoudigd...

Lees het volledige nieuwsartikel op de website van de Telegraaf: Oldtimers massaal ontdaan van lpg-installatie.

3 juni 2014 - BELANGRIJK: uiterste datum voor beroep


Beste oldtimerliefhebber,


Zoals u heeft kunnen lezen in eerdere berichtgeving kunt u middels onze generator nu ook een pro forma beroepschrift maken tegen de afwijzing van uw bezwaar. Dit is heel belangrijk, want gaat u niet in beroep, dan verspeelt u uw rechten

Veel bezwaarschriften zijn afgewezen op 22 april 2014. Dit betekent dat voor die bezwaarschriften vandaag de uiterste datum is voor het indienen van uw (pro forma) beroepschrift. U kunt dat online indienen bij de rechtbank.

Inmiddels zijn meer dan 6.000 bezwaarschriften binnengekomen bij de belastingdienst en dat heeft zeker effect! Wij hopen dan ook dat iedereen de volgende stap ook onderneemt, het indienen van een beroepschrift bij de rechtbank.

Via onderstaande link kunt uw pro forma beroepschrift aanmaken:
http://www.vrijstellingoldtimer.nl/bezwaar-maken-tegen-mrb-rekening-oldtimer/beroepschrift-maken

Met vriendelijke groet,

Wouter van Embden,
Namens Team VrijstellingOldtimer

 

28 mei 2014 - En NU naar de rechter!


Beste oldtimerliefhebber,


De eerste mensen hebben zich bij ons gemeld die op korte termijn beroep moeten aantekenen. In deze mail kunt u lezen hoe u dit kunt doen. Omdat alles juridisch sluitend moet zijn en op grote schaal gefaciliteerd moet kunnen worden, kostte de voorbereiding véél tijd en konden we u niet eerder dan nu informeren, excuus daarvoor. In deze nieuwsbrief treft u belangrijke informatie aan met betrekking tot bezwaarschriften en beroepschriften.

De procedure bezwaar maken
Voor de volledigheid leggen wij nog even kort uit hoe de procedure bezwaar maken in zijn werk gaat. Belangrijk is te beseffen dat indien u geen bezwaar maakt tegen de rekening(en), u automatisch akkoord gaat met het betalen van MRB voor uw oldtimer. Zelfs indien wij onze zaak bij de rechter tegen de overheid zouden winnen, dan nog heeft u geen recht op teruggave van de door u betaalde MRB, als u geen bezwaar gemaakt heeft. Hieronder in het kort de bezwaarprocedure:

1.       Nadat u (met tegenzin) de MRB betaald heeft voor uw oldtimer, kunt u binnen zes weken bezwaar maken. U leest hierover alles op https://www.vrijstellingoldtimer.nl/bezwaar-maken-tegen-mrb-rekening-oldtimer. Uw bezwaar wordt door de belastingdienst afgewezen, immers de belastingdienst is van mening dat zij correct gehandeld heeft “wij voeren slechts de wet uit”.
2.       Binnen 6 weken na de afwijzing van de belastingdienst kunt tegen dit besluit beroep gaan. Dit beroep stelt u in bij de rechter.
3.       De rechter zal een onafhankelijk oordeel over de zaak geven.
4.     Vooralsnog moet na iedere rekening bezwaar gemaakt worden.

Het is dus van groot belang bezwaar te maken, ook als u een oldtimer (auto of motorfiets) op benzine bezit.

Bezwaar maken, het kan nog
Inmiddels is via onze site meer dan 6.000 keer succesvol bezwaar gemaakt. Heeft u dat nog niet gedaan? Doe dat dan vooral. Dit kan iedere keer binnen 6 weken nadat u de MRB betaald heeft. U kunt dus ook voor de tweede periode bezwaar maken, ook als u voor de eerste periode geen bezwaar gemaakt heeft. Alle info hierover is te vinden op https://www.vrijstellingoldtimer.nl/bezwaar-maken-tegen-mrb-rekening-oldtimer.

Beroepschriften
Voor diegene die inmiddels een afwijzing op hun bezwaarschrift (de beslissing op bezwaar) hebben gekregen, geldt dus dat binnen 6 weken na afwijzing in beroep gegaan kan worden.  Het is ook van belang om tegen de beslissing op bezwaar in beroep te gaan. Doet u dit niet (tijdig), dan heeft dit hetzelfde effect als het niet bezwaar maken: de rechtmatigheid van de MRB-betaling komt dan vast te staan en u kunt niet profiteren van een gunstige uitslag in onze zaak bij de rechter.

Momenteel zijn wij in gesprek met de Belastingdienst en het Ministerie van Financiën om in plaats van duizenden individuele processen, enkele proefprocessen te voeren waarvan de uitslag toegepast wordt op alle zaken. Dit heeft voor alle partijen voordelen. Wij verwachten binnen enkele weken duidelijkheid te hebben of de proefprocessen er komen. In afwachting op dit besluit is het van groot belang dat u binnen 6 weken pro forma in beroep gaat. Wij hebben daarvoor de site aangepast. Via deze link kunt u gemakkelijk uw pro forma beroepschrift maken en daarna opsturen naar de rechtbank. Het opsturen kan via internet, waardoor ook diegenen waar de tijd dringt om in beroep te gaan, geholpen zijn. Let op: er zijn kosten verbonden aan een beroep, maar laat u niet ontmoedigen! Om onze actie te laten welslagen is het van groot belang dat ook het beroep massaal wordt aangetekend!!!

Pro Forma
Een pro forma beroepschrift houdt in dat u de rechtbank alleen nog maar bericht dat u zich niet kunt vinden in de beslissing op bezwaar. De redenen waarom u zich daarin niet kunt vinden (de 'beroepsgronden') kunt u dan nog later indienen. Hiervoor ontvangt u een nieuwe termijn van de rechtbank. Van deze termijn hoeft u overigens mogelijk geen gebruik te maken indien de afspraak over de proefprocessen daadwerkelijk tot stand komt, maar dat laten wij u tijdig weten.

Wij houden u natuurlijk op de hoogte van de verdere ontwikkelingen!

Met vriendelijke groet,

Wouter van Embden,
Namens Team VrijstellingOldtimer

 

Pro forma beroepschrift


Beroepschriften
Voor diegene die inmiddels een afwijzing op hun bezwaarschrift (de beslissing op bezwaar) hebben gekregen, geldt dus dat binnen 6 weken na afwijzing in beroep gegaan kan worden.  Het is ook van belang om tegen de beslissing op bezwaar in beroep te gaan. Doet u dit niet (tijdig), dan heeft dit hetzelfde effect als het niet bezwaar maken: de rechtmatigheid van de MRB-betaling komt dan vast te staan en u kunt niet profiteren van een gunstige uitslag in onze zaak bij de rechter.

Momenteel zijn wij in gesprek met de Belastingdienst en het Ministerie van Financiën om in plaats van duizenden individuele processen, enkele proefprocessen te voeren waarvan de uitslag toegepast wordt op alle zaken. Dit heeft voor alle partijen voordelen. Wij verwachten binnen enkele weken duidelijkheid te hebben of de proefprocessen er komen. In afwachting op dit besluit is het van groot belang dat u binnen 6 weken pro forma in beroep gaat. Wij hebben daarvoor de site aangepast. Via deze link kunt u gemakkelijk uw pro forma beroepschrift maken en daarna opsturen naar de rechtbank. Het opsturen kan via internet, waardoor ook diegenen waar de tijd dringt om in beroep te gaan, geholpen zijn. Let op: er zijn kosten verbonden aan een beroep, maar laat u niet ontmoedigen! Om onze actie te laten welslagen is het van groot belang dat ook het beroep massaal wordt aangetekend!!!

Pro Forma
Een pro forma beroepschrift houdt in dat u de rechtbank alleen nog maar bericht dat u zich niet kunt vinden in de beslissing op bezwaar. De redenen waarom u zich daarin niet kunt vinden (de 'beroepsgronden') kunt u dan nog later indienen. Hiervoor ontvangt u een nieuwe termijn van de rechtbank. Van deze termijn hoeft u overigens mogelijk geen gebruik te maken indien de afspraak over de proefprocessen daadwerkelijk tot stand komt, maar dat laten wij u tijdig weten

9 mei 2014 - Bezwarengenerator 2.0


Beste oldtimerliefhebber,


Bezwarengenerator 2.0
Zojuist is de bestaande bezwarengenerator voorzien van de lang verwachte update. Vanaf heden is het mogelijk om naast de categorie auto, ook bezwaar te maken voor de voertuigcategorieën autobus, camper, motorrijwiel en vrachtwagen. Tevens kunnen de reeds gegenereerde bezwaarschriften worden herhaald voor een volgend bezwaarschrift. Verder kunt u de bezwaarschriften vanaf nu bewerken en opnieuw versturen. 

Wanneer kunt u gebruik maken van deze bezwarengenerator:

- U bezit een auto, autobus, camper, motorrijwiel of een vrachtwagen;
- Uw voertuig is afkomstig uit het bouwjaar 1974 t/m 1987;
- U heeft een rekening ontvangen voor motorrijtuigenbelasting (MRB) en heeft deze betaald.

Bent u het niet eens met de regeling? Maak dan vooral bezwaar!

Spoedig zullen wij u informeren over de volgende stap na het bezwaarschrift.

U hoort van ons!


Met vriendelijke groet,

Wouter van Embden,
Namens Team VrijstellingOldtimer

 

24 april 2014 - Uw bezwaarschrift is afgewezen, logisch!


Beste oldtimerliefhebber,

Bezwaarschriften afgewezen
Velen van u hebben gebruik gemaakt van onze bezwarengenerator. En dat is maar goed ook, want zo behoudt u de mogelijkheid om de door u betaalde MRB terug te krijgen, indien onze rechtszaak succesvol is. Inmiddels heeft een aantal van u een brief teruggekregen van de Belastingdienst waarin zij uw bezwaar afwijzen. Dit is natuurlijk niet onverwacht, immers, de Belastingdienst keurt haar eigen werk goed. 

Hoe verder: Beroepschrift
Het bezwaarschrift was slechts de eerste zet in het schaakspel. Nu de afwijzing op bezwaar binnen is, kan er in beroep gegaan worden bij belastingrechter. En dat is precies wat wij gaan doen! De rechter zal namelijk wel een onafhankelijk oordeel over de zaak vellen. 
Momenteel wordt er achter de schermen hard gewerkt om ook het bezwaarschrift via onze site te kunnen maken. Wij houden u hiervan op de hoogte. Noteert u vooral even in uw agenda de datum waarop het beroepschrift binnen moet zijn bij de rechtbank. Voor het indienen van het beroepschrift geldt ook weer een termijn van 6 weken.

Graag ontvangen wij de afwijzing op uw bezwaar
Om onze advocaat zo goed mogelijk te voorzien van informatie voor het opstellen van het beroepschrift, willen wij u vragen om afwijzingen op bezwaar naar naar ons te mailen. Zou u zo vriendelijk willen zijn deze afwijzing van de Belastingdienst EN uw originele bezwaarschrift in te scannen en te mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ? Wij kunnen dan eventuele verschillen in antwoorden van de Belastingdienst in kaart brengen en voorleggen aan de advocaat.

Video

Om u zo goed mogelijk te informeren hebben we een video gemaakt waarin wij antwoord geven op de meest gestelde vragen omtrent het afwijzen van het bezwaar en de vervolgstappen. U kunt het videofragment hier bekijken.Wij zetten de strijd onverminderd door!


Met vriendelijke groet,

Wouter van Embden,
Namens Team VrijstellingOldtimer

 

Bezwaar afgewezen, nu in beroep


Inmiddels hebben de eerste mensen een afwijzing op bezwaar gekregen. Dit is zeker niet het einde, sterker nog, dit is pas het begin! Bekijk onderstaande video over hoe nu verder.

More Articles...

 1. Nieuwsbrief
 2. Oldtimerbezitters klagen over oldtimertaks
 3. Nieuwsbrief
 4. Mondeling gehoord worden, u toch ook?
 5. Nieuwsbrief
 6. Uitstel betaling
 7. Gastank oldtimers massaal op schroothoop
 8. Bezwaar maken, Wouter van Embden legt uit
 9. Nieuwsbrief
 10. Autoweek Journaal 31 maart 2014
 11. Wiebes geeft geen gehoor
 12. Ineens verdacht veel oldtimers verdwenen
 13. Bezwaren generator online
 14. Artikel Telegraaf Oldtimerloket Belastingdienst
 15. Weekers stapt op
 16. See you in court!
 17. We zijn er bijna!
 18. Autobelangen daagt Staat
 19. Oldtimers op weg naar Den Haag
 20. Protest?
 21. Open brief
 22. Belastingplan aangenomen door Tweede Kamer
 23. Vervolg Plenair Debat
 24. Plenair debat
 25. Behandeling Belastingplan 2014
 26. Overleg Belastingplan 2014
 27. Uitreiking petitie
 28. KAMERVRAGEN
 29. Op Daily Channel TV
 30. VrijstellingOldtimer bij Nationale Autoshow
 31. Autoweek journaal 27 september 2013
 32. VrijstellingOldtimer in Tweede Kamer
 33. Ministerie van financien blijft in gebreke
 34. Motivatie aangepast, maatregel ongewijzigd
 35. CPB weigert inzage
 36. Wederom goed gesprek met FEHAC
 37. Raad van State kritisch over overgangsregeling benzineklassieker
 38. Oldtimerregeling onduidelijk en moeilijk uitvoerbaar
 39. 40-jaar compromis uitgewerkt in belastingplan 2014
 40. 40 jaar compromis van de baan?
 41. Ministerie van Financiën beantwoordt Kamervragen Bashir
 42. Oldtimerparagraaf in regeerakkoord heeft drijfzand als fundament
 43. Constructief overleg met FEHAC
 44. VrijstellingOldtimer derde maal in Autoweek Journaal
 45. VrijstellingOldtimer schakelt topadvocaat in
 46. Groei aantal oldtimers zakt in
 47. VrijstellingOldtimer in gesprek met Kampeerautoclub Dubbellucht
 48. Dubbellucht hard getroffen
 49. Den Haag kan nu echt niet meer om MRB vrijstelling heen
 50. Autoweek: Stichting Autobelangen vecht door