26 februari 2015 - D-Day!


Beste oldtimerliefhebber,

Op 26 februari was het D-Day voor alle oldtimerliefhebbers. Om 14:30 uur diende de eerste van vijf rechtszaken die VrijstellingOldtimer.nl aanspande tegen de Staat. Bij de rechtbank in Breda stond Arjan Lenoir centraal met zijn '85-er BMW 535i op benzine. Kenners weten dat het hier om een onvervalste E28 gaat.

Waar de volgende kandidaten met hun oldtimer ter zitting kunnen verschijnen, moest Arjan nog met alternatief vervoer uit het Limburgse komen; het was immers nog geen 1 maart en zijn Beemer mocht de weg niet op.

kandidatenBMWarjan2 200x133 kandidatenBMWarjan1 200x133

Naar bleek hadden zowel Arjan als Prof. Mr. Tom Barkhuysen van Stibbe Advocaten uit Amsterdam zich goed voorbereid en de rechters stelden doelgericht hun vragen om het naadje van de kous te weten. Maar natuurlijk weten we pas over een week of zes hoe deze eerste zaak uitpakt. Arjan, bedankt voor je inzet en je gloedvolle betoog! Wij gaan er nog steeds vanuit dat je in de komende winter gewoon van je BMW kunt genieten...

Publiciteit

Naar blijkt heeft iedereen met spanning naar deze dag uitgekeken; Erik van Putten van Auto Motor Klassiek wijdde er op voorhand al een uitgebreid artikel aan en op de dag zelf - nog voor aanvang van de zitting - stond onze zaak al op de homepage van Autoweek.nl. Dank aan Michiel Willebrands daarvoor! "Financiën" had zijn eigen persvoorlichter meegenomen naar Breda en zelf maakten we de volgende video direct na afloop van de zitting:


Uiteraard houden we u op de hoogte van de gang van zaken; de eerstvolgende rechtszaak is al op 17 maart met Mike van Balen en zijn Landrover "Defender" in de hoofdrol. Over D-Day gesproken... To defend or to attack, that's the question! Nu ja, u snapt het wel: wij staan op scherp en zijn super gemotiveerd.


In the spotlights, steun onze actie en doneer!

U weet het: in iedere nieuwsbrief zetten we graag één van onze hoofdsponsors van het eerste uur in the spotlights. Dat is nodig en terecht want veel organisaties hebben ons vanaf het begin gesteund en we willen hen graag bedanken. Met hun hulp en uw donaties moet het mogelijk zijn om de vijf rechtszaken tot een goed einde te brengen. Steun ons en doneer, net zoals bijvoorbeeld Wim's Classics dat doet.

logowimsclassics400

Zelf sponsor worden voor € 300 exclusief BTW en net als Wim's Classics bij 40.000 oldtimerliefhebbers onder de aandacht komen? Dat kan natuurlijk; neem dan contact met ons op. Met een verantwoorde bijdrage helpt u ons. Wij hebben u graag als sponsor!

Tot slot: 1 maart, let's go!!!

Enfin, de eerste rechtszaak hebben we gehad (goed gevoel!) en de winterstop is met ingang van 1 maart ten einde. We wensen alle oldtimerliefhebbers enorm veel plezier met het nieuwe seizoen! De paden op, de lanen in...


Met vriendelijke groet,

Wouter van Embden,
Namens Team VrijstellingOldtimer

 

VrijstellingOldtimer voor de rechter
20 februari 2015 - Licht in de duisternis op 1 maart 


Beste oldtimerliefhebber,

Kent u dat gevoel: "ik heb nog nooit zo'n lange winter gehad!" Een eeuwigheid lijkt het wel te duren totdat we erop uitkunnen met onze oldtimers. Maar, er is licht in de duisternis: volgende week zondag is het 1 maart (da's dan weer wel mooi gepland, zo middenin het weekend) en dan kunnen we eindelijk gaan toeren.

Wat zegt u, toeren? Rondje rechtbank!

Voordat dat iedereen weer achter het stuur kruipt, doen wij nog een rondje rechtbank op donderdag 26 februari en dan is het zover. Natuurlijk berichten we u over het verloop van deze belangrijke dag.

nachtrit


Wat zegt u, licht in de duisternis? Een nachtrit!

Vorig jaar maakten we u attent op innovatieve ondernemers die met een oldtimerstalling voor de wintermaanden begonnen en één van hen (Jeroen Halmans van Oldtimerstalling Limburg) heeft weer een leuk idee! In de nacht van zaterdag 28 februari op zondag 1 maart om 00:01 precies, geeft hij het startsein voor de eerste OSL nachtrit. En omdat er natuurlijk ook deelnemers zijn die vanaf huis komen en Jeroen niet wil dat u massaal de wet gaat overtreden, is er drie kwartier later om 00:45nog een tweede starttijd.

Meer informatie vindt u op de site van OSL die u via onze sponsorpagina kunt bereiken.

logooldtimerstallinglimburg401

Gaan we voortaan alle oldtimerevenementen onder de aandacht brengen? Neen, daar zijn we niet voor, net zo min als we een soort van technische vraagbaak zijn voor oldtimerliefhebbers. Maar omdat het een leuk, nieuw initiatief is en het voortvloeit uit de vermaledijde winterstop in de oldtimerwet maken we een uitzondering.

En Jeroen sponsort ons ook nog eens... Het aantal sponsors neemt de laatste tijd trouwens toe en daar zijn we hen bijzonder dankbaar voor!

Verschil sponsoring en doneren.

Nog even het verschil toelichten want ook daar komen vragen over: particulieren kunnen hun bijdrage (of donatie) overmaken door op de doneerknop onderaan onze mails te klikken. Voor bedrijven is het echter aantrekkelijker om te sponsoren. In dat geval plaatsen we een banner op sponsorpagina waarmee doorgeklikt kan worden naar het bedrijf in kwestie en daarvoor sturen we dan een sponsorfactuur met BTW die zij weer kunnen verrekenen. 

Wel of geen kwarttarief bij tenaamstelling, hoe zit dat?

Er bereiken ons steeds meer vragen van mensen die het kenteken van hun oldtimer door het jaar heen op naam stellen en vervolgens géén MRB-rekening krijgen voor het kwarttarief, maar gelijk voor het normale MRB-tarief worden ingeschaald. Zij willen graag weten hoe dit zit? Omdat het ieders belang is dat er duidelijkheid komt over de door de belastingdienst gevolgde procedures hebben we dit bij hen aangekaart. Uiteraard melden we het u zodra we antwoord hebben gekregen.

In the spotlight, steun onze actie en doneer!

U weet het: in iedere nieuwsbrief zetten we graag één van onze hoofdsponsors van het eerste uur in the spotlights. Dat is nodig en terecht want veel organisaties hebben ons vanaf het begin gesteund en we willen hen graag bedanken. Met hun hulp en uw donaties moet het mogelijk zijn om de vijf rechtszaken tot een goed einde te brengen. Steun ons en doneer, net zoals bijvoorbeeld uitgeverij Old-Oto dat doet van het magazine Klassiek & Techniek. En hoewel wij dat zeker niet zijn, komt Klassiek & Techniek "met de geur van olie en benzine" zoals de uitgever het zelf omschrijft, trouwens wél aardig in de buurt een technische vraagbaak. Een aanrader dus!

logoold oto400

Zelf sponsor worden voor € 300 exclusief BTW en net als Klassiek & Techniek bij 40.000 oldtimerliefhebbers onder de aandacht komen? Dat kan natuurlijk; neem dan contact met ons op. Met een verantwoorde bijdrage helpt u ons. Wij hebben u graag als sponsor!

Met vriendelijke groet,

Wouter van Embden,
Namens Team VrijstellingOldtimer