Wie zijn wij


Wouter van Embden en zijn team voerden in 2009 langdurig actie t.b.v. de eigenaren van Youngtimers (personenauto's van 15 tot 25 jaar oud). Er werd toen (ook geheel plotseling) een wetswijziging aangenomen waardoor de bijtelling voor het privégebruik van zakelijke Youngtimers enorm werd verhoogd. Een verschil van honderden euros netto per maand. Het lukte om de wetswijziging na 9 maanden intensief actievoeren vrijwel geheel ongedaan te maken. Volgens kenners van de politiek, een unieke prestatie! (klik voor meer over de actie "Bijtelling Youngtimer").

Overigens dachten toen velen dat het niet zou lukken om deze wet terug te draaien (zie ook artikel Autoweek), wij hebben echter het tegendeel bewezen. Destijds was het nog lastiger dan nu. Toen was de wet reeds aangenomen door zowel de Tweede als de Eerste Kamer. Alleen een nieuwe wet kan de aangenomen wet dan ongedaan maken. Voor de oldtimers geldt dat dit een voornemen is in het regeerakkoord van PVDA en VVD. Het moet dus nog in de wet vastgelegd worden.

Als liefhebbers van zowel old- als youngtimers hebben Wouter van Embden en zijn team besloten om opnieuw actie te voeren nu de MRB-vrijstelling dreigt te worden afgeschaft. Ook nu blijken weer vele duizenden eigenaren de dupe te worden van onrechtvaardig, onverwacht en ongemotiveerd beleid dat grote financiële schade aanricht. Alle reden om opnieuw in verzet te komen! Steun daarom onze actie!

Het team van VrijstellingOldtimer bestaat uit:

Wouter van Embden - Woordvoerder en initiatiefnemer
Arjan Lenoir  - Analist
Maria Pels  - Media- en relatiebeheer
Ramòn Ritzen - Redactie
Bart Verberne - Editor digitale media